Нова площадка за обучение на деца по пътна безопасност в Южния парк
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Юни 2021 13:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова площадка за обучение на деца по пътна безопасност в Южния парк

/КРОСС/ От днес всички жители и гости на София могат да ползват новата площадка за игра и обучение по безопасност на движението по пътищата. Тя обособена в зоната около детската площадка на Козяк в Южния парк. Инициативата се реализира съвместно от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата" и Столична община в рамките на Националния ден на пътната безопасност - 29 юни.

На площадката за обучение ще могат да се провеждат открити уроци от училища и детски градини. Всеки родител също ще може да заведе детето си и да му покаже как да пресича безопасно, къде да се движи и управлява велосипед, и др. Целта е децата подробно да се запознаят с правилата за движение, както и с техническите средства за организация и регулиране на движението в безопасна среда.

Към този момент подобни съоръжения има предимно в детски градини и училища. Затова Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата" и Столична община обединиха усилия и поставят основата на нова инициатива - повече такива съоръжения да има на обществено достъпни и много посещавани места, за да се привлича вниманието и интереса на най-малките към правилата за движение.

Площадката е обособена на площ от около 350 кв. м. и е изградена с доброволен труд от служителите на ДАБДП.