В Техническия университет – София се проведе тест по математика
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Юли 2021 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
В Техническия университет – София се проведе тест по математика

/КРОСС/ Днес, 03.07.2021 г. от 9:00 до 13:00 часа в Техническия университет - София, във Филиал Пловдив и Инженерно-педагогическия факултет - Сливен се проведе редовният тест по математика за прием в над 30 бакалавърски специалности. В присъствието на проф. д-р инж. Любомир Димитров, зам.-ректор по учебна дейност и акредитация, проф. д-р инж. Георги Венков, зам.-ректор по академичен състав и координация, доц. д-р инж. Георги Ангелов, директор на дирекция „Информация и връзки с обществеността" и маг. инж. Силвия Бориславова, началник на „Учебен отдел" кандидат-студентите Габриела Йорданова Георгиева от София и Мартин Теодоров Миланов от Стара Загора изтеглиха вариант № 1. Кандидатите, явили се на днешния тест по математика са над 400. Проф. д-р инж. Любомир Димитров поздрави кандидат-студентите за избора им да учат в Техническия университет - София и пожела успех на всички. Тази година ТУ - София вече проведе три предварителни теста по математика, на които се явиха 1930 кандидат- студенти.

Предстоят редовните изпити по „Рисуване" и „Композиция", с оценките от които се кандидатства за специалността „Инженерен дизайн", съответно на 04.07.2021 г. и 05.07.2021 г. от 9:00 часа в ТУ - София. На 05.07.2021 г. от 9:00 часа са изпитите по немски език, английски език и френски език, необходими за прием във чуждоезиковите факултети, те ще се проведат в ТУ - София и Филиал Пловдив (само английски език).
Всички тестове и изпити се провеждат присъствено при спазването на противоепидемичните мерки за ограничаване на опасността от разпространение на СОVID-19 (коронавирус).
Срокът за приемането на документи за кандидатстване без явяване на изпит е до 08.07.2021 г.  Резултатите от първото класиране ще бъдат обявени до 10.07.2021 г. Приетите за студенти на първо класиране се записват в периода от 12.07.2021 г. до 16.07.2021 г. по специалности всеки ден от 08:30 ч. до 16:30 ч.

Класираните кандидат-студенти по първо желание се записват окончателно в съответната специалност с диплома-оригинал и ксероксно копие, 4 снимки и лична карта в определения срок, като преди това внасят държавната такса за обучение за зимния семестър на учебната 2021/2022 г.

Класираните не по първо желание оставят в съответния факултет диплома- оригинал и чакат да бъдат прекласирани във второ класиране. При него те запазват класирането си или се прекласират напред към по-желаните специалности. Ако желаят, се записват окончателно в специалността, в която са класирани на първо класиране, като подават декларация, че желаят да останат в същата специалност и не участват във второ
класиране. Некласираните кандидат-студенти чакат второ класиране, без да подават никакви документи.

Техническият университет - София - водещото висше техническо училище в страната и част от Европейския технологичен университет EUt+ очаква новото попълнение студенти, на които предлага още повече възможности за модерно обучение на най-високо ниво и придобиване на европейски дипломи.