Няма задържан за смъртта на 15-годишното момиче във Велико Търново
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Юли 2021 14:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Няма задържан за смъртта на 15-годишното момиче във Велико Търново

Близки на мъртвата ученичка обвиняват 41-годишен мъж за трагедията

/КРОСС/ Няма задържано лице към този момент за смъртта на 15-годишното момиче във Велико Търново. Трупът е бил намерен от случайни граждани в сряда около 18.30 часа под скалния венец на Дома на алпиниста в старата столица. При първоначалния оглед по тялото са открити наранявания следствие на падане. В момента се извършва аутопсия. Работи се по всички версии - нещастен случай, самоубийство, непредпазливо или умишлено убийство. Това съобщиха в четвъртък от Окръжната прокуратура във Велико Търново.

Установено е, че описанието на момичето отговаря на обявеното за издирване по-рано същия ден дете от великотърновското село Ресен.

Извършва се повторен оглед на мястото с участието на алпинисти. До Дома на алпиниста е намерен само скъсан на дребни части международния паспорт на момичето.

Наблюдаващият прокурор Радослав Косев поясни, че момичето е видяно за последно в сряда сутринта около 7.30 часа в Горна Оряховица. Тогава девойката се е срещнала със своя позната. Разпитани са родителите на момичето. В момента тече разследване от Районното управление под ръководството и наблюдението на Окръжна прокуратура Велико Търново.

Близките на 15-годшната ученичка, която беше открита в сряда вечерта мъртва в покрайнините на Велико Търново са в шок и обвиняват 41-годишен мъж за съпричастен към престъплението.
"Загубено е вече моето момиче, няма го - умряло! Този, който отвлече детето ми и го хвърли от скалите. Този човек е наркоман, мафиот", плаче майката на Ипек- Анелия Илиева.
По непотвърдена информация, осмокласничката имала близки отношения с 41-годишен от селото. Въпреки обвиненията на близките към него обаче, до момента няма задържан извършител.
Направен е повторен оглед на мястото, където е открит трупа. Ппродължават и разпитите на свидетели. Води се разследване по по член 115 от НК за умишлено убийство.