Глоба от 10 000 долара за пътник, отказал да носи маска в самолет
Секция: ЛЮБОПИТНО
09 Юли 2021 17:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Глоба от 10 000 долара за пътник, отказал да носи маска в самолет

/КРОСС/ Пътник е глобен с 10 000 долара, защото е бил без маска на полет от Юта за Аризона в САЩ. Това съобщи Федералното авиационно управление на щатите.Полетът е бил през февруари, а стюардесата е молила няколко пъти мъжа да си сложи предпазното средство на лицето, така че да покрива носа и устата. Той го е правел, но в момента, в който жената се отдалечавала, свалял маската от носа си. Стюардесата му направила забележка 7 пъти.

В резултат пътникът се скарал с нея и отказал да попълни протокол за нарушение, както и да представи документ за самоличност. Той също така докосвал стюардесата и я обвинява в агресивност. След това жената се изплашила и се разплакала.

До юни на федералните власти е съобщено за най-малко 3000 инциденти с пътници, което е много повече от обичайното и то главно заради отказ на пасажерите да си сложат предпазна маска. Тези пътници могат после да се оплачат, че са били дискриминирани от авиокомпанията, дори и да не са прави, а тази тенденция трябва да се следи внимателно от застрахователите, предупреждава и най-големият европейския застраховател Алианц (Allianz), цитиран от Франс прес.

Междувременно става ясно, че в Русия е свален пътник от рейс от Владивосток за Москва заради отказ да сложи маска.