Излитането в Космоса е ПР подход, а не политическа визия
Секция: Интервюта
13 Юли 2021 12:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Излитането в Космоса е ПР подход, а не политическа визия

/КРОСС/ „Вчера се разигра поредното политическо шоу“, така коментира изявленията на лидерите на ИТН и ГЕРБ бившият депутат от НДСВ Владимир Дончев в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив.

Той сравни политическия подход на Слави Трифонов, при който „не се поема отговорност, а се прехвърля на другите“  с модела на управление на екс-премиера Бойко Борисов, каза Дончев.

Сред предложените за министри са Ради Найденов и Любомир Дацов, а Дончев сподели, че има „огромни симпатии към Ради Найденов, който е един от най-добрите български дипломати и към Любомир Дацов, един изключителен професионалист, който заяви и гражданска позиция по време на протестите“, каза Дончев. Той коментира обаче, че подобна гражданска позиция не може да се види при останалите номинирани за министри в предложения от ИТН кабинет.

Заради избора на Слави Трифонов за министри се правят паралели с управлението на Симеон Сакскобургготски, Дончев обаче е категоричен, че това сравнение „не е адекватно, защото Слави Трифонов стои в сянка, а Симеон Сакскобургготски застана с името и авторитета си и пое политическа отговорност“.

Адвокатът и бивш депутат заяви още, че желанието на лидера на ИТН за полет в Космоса е по-скоро ПР подход, а коментарът за строене на магистрали и закупуване на 1млн. таблети не са „политическа програма“ .

„Всички правила на демокрацията и политическия процес в момента са загърбени“, коментира Дончев за поведението на лидера на ИТН и допълни, че според него правителството на Слави Трифонов „не е прозрачно, а той разчита на негласна политическа сила, която не е от кръга на протестните партии“.