Осъдиха двама полицаи за разпространение на наркотици
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Юли 2021 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Осъдиха двама полицаи за разпространение на наркотици

/КРОСС/ Специализираната прокуратура постигна 5 осъдителни присъди по дело срещу организирана престъпна група за разпространение на дрога. В групата са участвали и двама полицейски служители.

На един от подсъдимите Специализираният наказателен съд наложи наказание от 7 години лишаване от свобода, а на останалите - от по 5 години зад решетките.

Делото е внесено с обвинителен акт на Специализирана прокуратура в съда през октомври 2020 г. Според събраните доказателства организираната престъпна група е разпространявала наркотични вещества в района на София и Нови Искър в периода от март 2017-а доноември 2019-а.

Групата е неутрализирана при операция на Специализираната прокуратура и ГДБОП, при която са претърсени 18 адреса (в София, Нови Искър и село Мировяне) и 6 автомобила. Намерени и иззети са стотици дози амфетамин и марихуана, подготвени за продажба на черния пазар.

Само у един от задържаните членове на групата са открити над 100 дози с марихуана, приготвени за разпространение.

Двамата разследвани полицейски служители са били от състава на Охранителна полиция към управление на МВР в столицата и са признати за виновни от Специализирания наказателен съд като участници в престъпната група. Според показания на свидетели двамата са осъществявали чадър за безпроблемното разпространяване на наркотиците, охранявали са дейността на престъпната група и са съдействали за безпроблемното държане на наркотичните вещества в Нови Искър.

Присъдите могат да се обжалват пред Апелативния специализиран наказателен съд.