Камелия Тодорова открива джаз феста в Банско
Секция: Шоубизнес
13 Юли 2021 17:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Камелия Тодорова открива джаз феста в Банско

/КРОСС/ "Дами пеят джаз" на Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева е проектът, с който на 7 август ще бъде открит джаз феста в Банско, съобщават организаторите.

Трите певици ще представят селекция от световната дамска джаз сцена през последните десетилетия. Освен авторска музика и емблематични песни като "Прошепнати мечти" и "Да е влюбен този свят", са включени адаптации на песни от Ела Фитцджералд, Джил Скот и Ерика Баду.

До 14 август над 15 български изпълнители и групи ще излязат на сцената. Сред имената са Веселин Койчев, Васил Спасов, Вики Алмазиду, Вили Стоянов Бенд с участието на Стефка Оникян, Ангел Заберски, Васил Петров, Теодосий Спасов, Хилда Казасян.

От чужбина се очакват дуо "Вила Мадалена" (Австрия) "Фолтин" (Северна Македония), Human touch (Гърция) и Билал Караман трио от Турция.
"Девет" е формация на двамата музиканти от Югоизточна Европа, в която са саксофонистът и кларинетист Любомир Господинов (България) и пианистът Никола Станошевич (Сърбия). Проектът е изграден върху мотиви от различни страни, вплетени в джаз музициране.

Подчертаното българско присъствие е част от инициативата на община Банско за подкрепа на българските изпълнители след тежката пандемична година.

"Изминалата година беше тежка за всички, но особено сериозно беше усетена от музикантите и хората на изкуството. Именно заради това, през тази година обръщаме специално внимание в програмата си на българските изпълнители", коментира кметът на Банско - Иван Кадев.