Емил Соколов, политолог: Съмненията за зависимости на ИТН са заради начина на обявяване на кандидат-министрите
Секция: Коментари
13 Юли 2021 16:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Емил Соколов, политолог: Съмненията за зависимости на ИТН са заради начина на обявяване на кандидат-министрите

/КРОСС/ Големите победители на последните парламентарни избори от 11 юли са „Има такъв народ" и „Демократична България". ГЕРБ изгубиха над 200 хиляди гласа от април т.г., БСП е в колапс.

Заявката за правителство, която Слави Трифонов оповести вчера, можеше да бъде направена и преди изборите, коментира пред Радио София Емил Соколов, политолог, живял и преподавал в Англия.

Ходът с предложенията за министри е противоречив. Той едва ли се дължи на неопитност, тъй като Трифонов непрекъснато се хвали с екипа от образовани и опитни хора.

„Това, че си умен и кадърен, не значи, че не си зависим или корумпиран", допълни Соколов.

Според него невъзможно е постигането на категорично мнозинство от ИТН при евентуални трети избори на тази година, тъй като хората се измориха от вотове и ниската избирателна активност го потвърждава. Освен това съпартийците на Слави Трифонов отказват да водят кампания и да разясняват намеренията си.

Според личното мнение на политолога тази политическа формация има някакви зависимости, които са продиктували изявлението в деня след изборите.

В днешен пост Трифонов едва ли не се оправдава, че не бил разбран правилно.

По думите на Соколов, трябва да се спрат изявленията от Фейсбук или собствената телевизия (когато и където не могат да се задават въпроси), ако е налице желание и стремеж да бъдат правилно приемани посланията.

Лицата, предложени за състав на правителство, не са обявени преди това, не са участвали в предизборната кампания, дори Николай Василев отказваше да коментира. Съмненията за зависимости не са конспиративни теории, смята политологът.