Вече приемат залози за "Златна топка 2021"
Секция: СПОРТ
15 Юли 2021 13:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вече приемат залози за "Златна топка 2021"

/КРОСС/ Лионел Меси е абсолютен фаворит за седма "Златна топка" на списание "Франс футбол", ако се вярва на първите коефициенти, вече налични в пет големи букмейкърски къщи.

Ставката за това аржентинецът да бъде обявен за играч №1 на годината са около 1.4-1.5.

Меси спечели Купата на краля с Барселона, изпусна титлата и трофея в Шампионската лига, където отпадна още на осминафинал от ПСЖ. Вдигна преди дни обаче Копа Америка, което е първият му приз с мъжкия тим на Аржентина.

Втори в ставките е Роберт Левандовски (Байерн и Полша) - 7.00, обявен за №1 за 2020-а, но в класацията на ФИФА. Заради пандемията нямаше "Златна топка" миналата година. Лева вкара изумителните 41 гола в 34 мача от Бундеслигата през сезона, като би рекорда на Герд Мюлер. На Евро 2020 наниза три гола за Полша, но това не стигна отборът му да излезе от групата.
Трети е Кристиано Роналдо (9.00), който като Меси взе само Купата на Италия на клубно ниво, но за разлика от аржентинеца остана далеч от трофей с Португалия (осминафинал на Европейското).

Четвърти е Хари Кейн, въпреки че две от компаниите го слагат втори с 5.5 коефициенти. Усреднено обаче, ставката за него е около 10.00. Нападателят игра финал с Англия на Евро 2020, но не взе трофея, а и не го направи с клуба си Тотнъм. Кейн е голмайстор на Висшата лига за миналия сезон.

Нататък в десетката са:

Жоржиньо (Челси и Италия) - 15.00

Нколо Канте (Челси и Франция) - 17.00

Рахийм Стърлинг (Манчестър Сити и Англия) - 17.00

Кевин де Бройне (Сити и Белгия) - 17.00

Неймар (ПСЖ и Бразилия) - 21.00

Килиан Мбапе (ПСЖ и Франция) - 26.00.