Симеон Дянков: Служебните министри ще управляват до 2022 година
Секция: Интервюта
15 Юли 2021 14:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Симеон Дянков: Служебните министри ще управляват до 2022 година

/КРОСС/ "Все още вярвам, че служебните министри ще управляват до 2022 година, вървим към едно безвремие, където се очертава втори служебен кабинет". Това коментира Симеон Данков, бивш вицепремиер и министър на финансите по Нова ТВ.

Той предупреди, че вече няколко важни решения се забавят, Планът за възстановяване и развитие предимно, които ще бъдат взимани и реализирани от второ служебно правителство.

Тези трети избори и поредно управление на служебни министри за бившия вицепремиер е опасна ситуация - едната причина е състоянието на демокрацията, започваме да се притесняваме, че тя не работи добре.
Дянков е убеден, че България не може да си позволи да забавя Плана за възстановяване, а ние сме единствената държава, без Нидерландия, която все още не го е включила в решенията, което означава, че не само тази година няма да получим средства по него, но вероятно и следнащата година.

Той вярва, че би било добре да има редовно правителство, но не вижда как ГЕРБ или другите партии биха подкрепили един, според него, нескопосано и прибързано представен кабинет, въпреки че в него има качествени хора, така че се върви към служебно управление.

За Симеон Дянков това е по-добрия вариант, отколкото да има неизпитани лица на важни длъжности.