Утре пускат движението за Бургас в ремонтирания участък между Чирпан и Стара Загора
Секция: Автомобили
15 Юли 2021 16:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре пускат движението за Бургас в ремонтирания участък между Чирпан и Стара Загора

/КРОСС/ На 16 юли /петък/ се пуска движението в платното за Бургас в ремонтираните над 23 км от автомагистрала „Тракия" в участъка между пътните възли „Чирпан - изток" и „Стара Загора".

В края на следващата седмица се предвижда да бъде възстановен трафикът в платното за София. Дотогава пътуващите от Бургас към столицата ще се отклоняват при пътен възел „Стара Загора" на АМ „Тракия" по път I-5 до пътен възел „Стара Загора - Кольо Ганчев" и от там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан - Изток", за да се качат отново на АМ „Тракия". Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ „Тракия" е Подбалканският път I-6 София - Бургас.

Участъкът в платното за Бургас, по който се пуска движението в петък, е с възстановена носимоспособност на пътното тяло, подобрено отводняване, нова асфалтова настилка, ограничителни системи /мантинели/, маркировка и знаци. По метода студено рециклиране е възстановена носимоспособността на пътното тяло. Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите, ремонтно-възстановителни дейности на 9 съоръжения в отсечката между пътните възли „Чирпан - Изток" и „Стара Загора", бетонови работи, полагане на подосновен пласт, на геомрежа, на неплътен асфалтобетон и износващ пласт от сплитмастик.

Обновяването на 23 км участък е част от стартирания през октомври м. г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия" /от 156-ти до 208-ми км/. В края на април т. г. завърши ремонтът 16,5 км /от 168-ми до 184-ти км/ между връзката с АМ „Марица" и п. в. „Чирпан - Изток", а през миналата година на 12 км от автомагистралата между пътните възли „Белозем" и „Оризово" /от 156-ти до 168-ми км/. Трасето е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200.