Йорданка Христова се представи с концерт-спектакъла "Обич разпиляна"
Секция: КУЛТУРА
17 Юли 2021 13:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Йорданка Христова се представи с концерт-спектакъла "Обич разпиляна"

/КРОСС/ Именитата наша певица Йорданка Христова се представи с романтична изповед за своя живот и творчество в Летен театър "Кайлъка". Нейният концерт-спектакъл "Обич разпиляна" вдигна на крака публиката в Плевен, която поиска няколко изпълнения на бис.

Театърът събра многобройни почитатели от всички възрасти, които се вълнуваха от непосредствения разказ на певицата. Тя разкри защо не си позволява да пее в предизборни кампании, както и защо не пее никога на плейбек. Спомни си за първите награди от фестивала "Златния Орфей", който, както се изрази, "бе един от трите най-добри фестивали в света".

В концерта прозвучаха неостаряващи хитове от репертоара й - "Ще продължавам да пея", "Делфините", "Песен моя, обич моя", "Тъмно червена роза", "Гергьовден", "Лиляно, моме". Спомени за световни звезди - Азнавур, Милва, Далида, Ив Монтан, Мишел Лоьгран, създадоха атмосферата, в която е израснала като една от водещите певици на популярна музика у нас. Призна, че е франкофонка и че пее песни на 18 езика като изненада публиката снощи с китайска песен, създадена преди 400 години.

В двучасовия концерт Йорданка Христова подари на феновете си горещи латино ритми и нови интерпретации на хитовете си. Концертът бе реализиран под диригентството на Левон Манукян, с участие на Симфониета - Разград и балет.

В афиша на Летен театър "Калъка" следва концерт на Графа от лятното му национално турне в понеделник - 19 юли, от 21.00 часа.