От днес граждани на Великобритания, Кипър, Испания няма да бъдат допускани у нас
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Юли 2021 08:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 От днес граждани на Великобритания, Кипър, Испания няма да бъдат допускани у нас

/КРОСС/ От днес гражданите от Кипър, Великобритания, Северна Ирландия, Испания, Фиджи и Кувейт няма да бъдат допускани на територията на България. Причината е, че тези страни са в „червена зона", което означава висок брой заразени с Covid-19.

Забраната е валидна и за туристите от тези страни. Изключение се прави само за българските граждани, пристигащи от там.

Гражданите от Русия и Португалия ще влизат у нас с отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пристигането. Тези, които нямат такъв, ще подлежат на 10-дневна карантина или трябва да изпратят негативен резултат от PCR тест по имейл в срок до 24 часа след пристигане.

От днес деца до 12 години, пристигащи от зелена и от оранжева зона, се допускат на територията на България, без да представят документи за ваксинация или преболедуване на коронавируса.

Отпадна 10-дневната карантина при влизане от България в Англия и Шотландия. Ваксинираните срещу Covid-19 обаче не са освободени от тест преди пътуването си, уточниха от външното ни министерство.

48 часа преди заминаване българските граждани трябва да попълнят формуляр за локализация на пътници до 3 дни преди да заминат, да направят PCR тест и да платят за втори тест, който трябва да направят на първия или на втория ден от пристигането си. Ако тестът се окаже положителен, те ще подлежат на 10-дневна карантина.