Доц. Борислав Великов: Неправилно беше да се оттегли кандидатурата на Николай Василев
Секция: ПОЛИТИКА
19 Юли 2021 09:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доц. Борислав Великов: Неправилно беше да се оттегли кандидатурата на Николай Василев

/КРОСС/ Бившият председател на НС и бивш депутат от НДСВ доц. Борислав Великов смята, че е било неправилно кандидатурата на Николай Василев да се оттегли.

В "Денят започва" той коментира, че според него Николай Василев е щял да бъде един успешен министър-председател.

"Това, че е бил в НДСВ, също не е някакъв черен печат, който да му е сложен, тъй като той беше един от успешните министри и в 39-ото Народно събрание и по време на 40-ото Народно събрание", допълни той.

По думите му, когато е имало тройна коалиция, мнението на ДПС е имало някакво значение, но това не значи, че то е било определящо.

"Упреците са неоснователни и това, че той е от старите муцуни също е неправилно, тъй като той е на около 50 години - точно в зрялата възраст за един министър-председател, с много опит, през всичките години, когато не е бил в управлението, се е занимавал с финасови и икономически въпроси, ясни са му и капиталовите пазари", каза още доц. Великов.

Според него, в петък на пресконференцията се е видяло, че Николай Василев си е написал домашното с изреждането на 240 приоритета. Доц. Великов смята, че това ще бъде една добра реклама за него и за ръководените от него дружества, които са във финансовата и икономическата сфера.

"За сега "Има такъв народ" и Слави са толкова непредвидими, че не може много да им се отрази към момента. Ако обаче това оттегляне е и цената на известно, не чак унижение, но неблагоприятно въздействие върху самия Николай Василев и може би други, които ще бъдат сменени по-нататък от проектосъстава, е да се постигне малко по-голяма отстъпчивост по отношение на повече диалогичност с другите политически сили, които подкрепяха протеста и промяната - "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", това би било може би положително", коментира той.

По думите на доц. Великов от "Има такъв народ" постепенно трябва да намерят добрия тон - и политически, и по отношение на поведение към журналисти.

Той смята, че все още шансът да бъде излъчено правителство не е пропуснат.