Колко часа прекарваме пред мобилните приложения
Секция: Технологии
19 Юли 2021 14:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Колко часа прекарваме пред мобилните приложения

Статистиката сочи 45% увеличение през последните 2 години

/КРОСС/ Ново проучване хвърля светлина върху мащаба на увлечението на хората по смартфоните и мобилните приложения. Времето, което прекарваме с джаджите, продължава да нараства, сочат данните, предава technews.bg.

Анализаторите от App Annie са изследвали колко време прекарват потребителите на смартфони във взаимодействие с различни мобилни приложения и услуги. Оказва се много - до 4 часа на ден!

Изследването разглежда потребителите на Android, тъй като на глобално ниво има значително повече собственици на устройства с тази платформа, отколкото с iOS.

Стъпвайки на данни от девет държави (Южна Корея, Япония, Бразилия, Мексико и др.), анализаторите установяват, че около 20% от потребителите прекарват до 4 часа на ден в близък контакт със смартфоните си.

Докладът не посочва точно как се разпределя това време. Специално внимание е отделено не на социалните мрежи, както можеше да се очаква, а на мобилните игри. Неслучайно този раздел в магазина Google Play генерира най-много приходи в изброените държави.

Друг важен извод от доклада е, че през последните две години средното дневно време, прекарано на смартфон, се е увеличило с 45%. А споменатите 4 часа на ден с мобилни приложения всъщност се равняват на половината от работния ден в повечето страни.