Антимафиот е блъснал и убил 8-годишното момиченце, задържан е за 24 ч.
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Юли 2021 17:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антимафиот е блъснал и убил 8-годишното момиченце, задържан е за 24 ч.

/КРОСС/ Служител на регионалната дирекция "Борба с организираната престъпност" в Пазарджик е служителят на МВР, който по-рано днес блъсна 8-годишно момиченце на пешеходна пътека в село Братаница. Детето издъхна в болница, въпреки усилията на лекарите да го спасят. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова.
По думите й, вече е образувано следствено дело за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека. Антимафиотът е задържан за 24 часа и му е взета кръвна проба за наличие на алкохол и наркотици. Окръжната прокурорка на Пазарджик обаче не съобщи неговото име.

Служителят на БОП е пътувал със служебен автомобил "Шкода Октавия" към Пазарджик, когато е станал инцидентът. Не стана ясно имал ли е предишни провинения като шофьор, както и какви са характеристичните му данни.

Кузманова посочи още, че продължават процесуално-следствените действия, разпитват се свидетели и ще се назначи автотехническа експертиза.

По думите й повече подробности около разследването може да се предоставят на по-късен етап от наблюдаващия прокурор по делото Ангел Панков.

По разкази на очевидци, които обаче не са потвърдени официално, момиченцето и по-големият ​му брат пресичали на пешеходна пътека. ​Първите ​автомобили спрели​, но колата на МВР ги заобиколила с висока скорост спрелите коли и помела по-малкото дете, пише "Марица". После служебният автомобил се е качил на тротоара и е помел пътен знак.

Междувременно при живо включване на репортер на Нова телевизия от мястото на катастрофата в Братаница, на пешеходната пътека мотор се удари в задната част на учебен автомобил.
Лекият автомобил спря на пешеходна пътека, за да пропусне изчакващо на тротоара дете, когато в него се удари моторът. Водачът на мотора обясни, че се е движил със скорост около 50 км/ч. Нанесени са леки материални щети по двете превозни средства.