Най-компактната тонколона на LG предлага изключителен звук на любителите на киното и музиката от цял свят
Секция: Технологии
21 Юли 2021 10:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-компактната тонколона на LG предлага изключителен звук на любителите на киното и музиката от цял свят

Перфектна за малки пространства, LG Eclair се отличава с потапящ Dolby Atmos звук и силен бас с ниска вибрация

/КРОСС/ LG Electronics (LG) обяви лансирането на тонколоната LG Eclair (модел QP5), най-компактният модел досега. Продажбите на продукта стартират от пазара в Северна Америка, а след това и от други региони по света. Като носител на наградата CES Innovation Award за 2021 г., тази тонколона е изключително подходяща за съвременния начин на живот, благодарение на елегантния си компактен дизайн, който се вписва добре в ограничени пространства, като същевременно доставя завладяващ звук.

Въпреки компактните си размери, LG Eclair осигурява мощна производителност с поддръжка на Dolby Atmos® и DTS: X, като същевременно не притеснява хората в съседните помещения, благодарение на ниския си вибрационен басов субуфер. С размери само 296 x 59,9 x 126 мм - едва една трета от ширината на най-малката досега 3.1.2-канална тонколона Atmos на LG, SP8YA - LG Eclair се отличава с изтънчен овален дизайн и плат от трико в класически черен или бял цвят, които се съчетават безпроблемно с всеки съвременен интериор .

Усъвършенстваната, 3.1.2-канална система на LG Eclair с безжичен субуфер използва настройката и технологията на Meridian Audio, за да осигури изключителни детайли и пространственост. Технологията Meridian's Horizon смесва двуканално стерео съдържание в завладяващо многоканално аудио, за да достави по-широка звукова сцена за наистина потапящо изживяване при слушане с тонален баланс, който е автентичен с оригиналния запис.

LG Eclair предлага подобрено изживяване при гледане, благодарение на 4K поддръжка, която позволява на зрителите да се насладят на зашеметяващо 4K и HDR съдържание, включително Dolby Vision в своите любими стрийминг услуги. Нещо повече, адаптивният LG AI Sound Pro анализира възпроизвежданото съдържание и автоматично прилага най-добрите настройки на звука в зависимост от това на кой жанр съдържание се наслаждава потребителят, независимо дали това са новини, музика или кино.

LG Eclair не просто кара звука да оживее, но също така е проектиран с мисъл за удобство, изисквайки по-малко кабели, без да се жертва качеството на звука. Това е възможно, тъй като подсилената поддръжка на аудио връщащ канал (eARC) позволява предаване без загуби на 5.1-канален, 7.1-канален и потапящ звук като Dolby Atmos и DTS: X на съвместими телевизори. Притежателите на LG телевизори от 2021 г, също могат да се възползват от автентичен и чист звук с TV Sound Mode Share, който съчетава процесорната мощ на най-новите α (Alpha) AI процесори на LG и AI Sound Pro, за да разкрие богати нюанси от източника на съдържание.1

Освен звуковите характеристики, LG създава Eclair не само за да подобри изживяването у дома, но и за да намали въздействието му върху околната среда. Това усилие води до признаването на LG Eclair като екологичен продукт от SGS Société Générale de Surveillance SA в Швейцария.