Президентът: България не може да си позволи да пилее повече историческо време
Секция: ПОЛИТИКА
21 Юли 2021 10:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът: България не може да си позволи да пилее повече историческо време

Най-важната непосредствена задача пред 46-ото Народно събрание е съставянето на редовен кабинет, посочи държавният глава

/КРОСС/ България не може да си позволи да пилее повече историческо време. Трябва да имаме кабинет с широка парламентарна и обществена подкрепа. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти преди откриването на първото заседание на новоизбраното 46-о Народно събрание. Държавният глава пожела успех на народните представители и посочи, че посланията му към тях при откриването на предишния парламент преди три месеца са актуални и днес.

Голямата задача пред нашите народни избраници е възстановяването на парламентаризма, укрепването на държавността, ефективното законодателство в интерес на обществото, реалният парламентарен контрол върху изпълнителната власт, но най-важната непосредствена задача е съставянето на редовен кабинет, заяви държавният глава.

Служебното правителство започна важни промени в нашето общество, в държавата, и се надявам излъченият редовен кабинет от Народното събрание да продължи с оздравяването на държавността и модернизацията на страната, посочи още президентът.

В отговор на въпрос за последния доклад на Европейската комисия за върховенството на закона в страните членки на ЕС, държавният глава посочи, че тревожните констатации и у нас, и от чужбина, за състоянието на правосъдието, борбата с корупцията, медийната среда трябва най-сетне да доведат до реални промени.