Корнелия Нинова: Пожелавам на всички един стабилен парламент и разумни решения
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Юли 2021 10:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова: Пожелавам на всички един стабилен парламент и разумни решения

/КРОСС/ От името на ПГ на "БСП за България" пожелавам на всички един стабилен парламент и разумни решения в интерес на хората. Това заяви в първото си официално изказване от трибуната на 46-ия парламент лидерът на левицата Корнелия Нинова.

По думите ѝ сме изправени пред 4 държавнически предизвикателства и само от нас зависи дали ще ги преодолеем. Това са:

1. Най-ниска избират активност откакто има парламентарни избори - това е знак към всички и задължение да компенсираме ниската легитимност, която имаме, с много и смислена работа.

2. Силно фрагментиран парламент - за да работи е необходим диалог, за съжаление той не съществува, а е предварително миниран с разделителни линия и условия.

От най-голямата партия - ИТН, вече се отказаха от това да са протестна партия и казаха, че са антисистемни. Уважаеми колеги - вие вече сте системна партия, част от политическата система, подчерта Нинова.

3. Да съставим стабилно правителство с ясен времеви хоризонт. Трети избори ще бъдат тежко изпитание за България, категорична е Нинова.

"Потвърждавам нашия ангажимент, ако президентът реши третият мандат да бъде предложен на нас, да предложим приоритети и да гарантираме стабилност на хората", каза председателят на БСП.

4. Да доразградим стария модел на управление и да изградим нов - различен и стабилен.