Мая Манолова: Готови сме за разговори с ИТН и ДБ
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Юли 2021 10:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Мая Манолова: Готови сме за разговори с ИТН и ДБ

/КРОСС/ Нашата главна задача в това Народното събрание е да изпълним волята на обикновените хора на България да живеят в справедлива, богата, просперираща правова държава, в която всеки почтен човек да се чувства справедливо оценен и подкрепен.

Манолова заяви, че са взели решение да заменят в името си "Мутри вън" с "Ние идваме" - "за да изгоним мутрите".

Трябва да се променят и законите, така че мутризация в бъдеще да не бъде възможна, независимо от това кой е на власт, допълни тя.

Манолова заяви, че нищо няма да ги спре да се върнат обратно на площадите при първия знак, че в тази сграда се извършва подмяна на волята на хората на протестите и на българските граждани.

Хората очакват от формациите на протеста да се обединят и да извършат пълна трансформация след десетилетия на застой. Очакват да застанем зад почтено правителство, което да се погрижи за хората, а не за интересите на партийните елити. Не целим и не договаряме постове или парцелиране на властта, каза още тя.

Според Манолова отговорността и правото са на "Има такъв народ".

Тя заяви, че парламентарната ѝ група е готова за разговори с ИТН и ДБ за подкрепа на правителство, посветено на дневния ред на българските граждани.

Днес парламентарната група ще внесе проект работата на Комисията по ревизия да продължи и в този парламент. Внасят също искане за изслушване на министъра на правосъдието и на МВР по повод искането за отстраняване на главния прокурор. Внасят и още един проект за решение за създаване на анкетна комисия за разследване на полицейското насилие по отношение на протестиращите граждани и разследване на подслушванията на опозицията, гражданските активисти, журналисти, на хората от протестите.

"Ние идваме, за да стигнем до най-тъмните ъгълчета на този позор - такъв какъвто е - незаконно подслушване, полицейско насилие, злоупотреба с власт по отношение на български граждани, на протестиращи български граждани, на опозиция. Ще настояваме виновните да си понесат отговорността", каза тя.

Внасят и законопроект за преизчисляване на пенсиите.