Отслабване за 1 седмица - мисия възможна
Секция: ЛЮБОПИТНО
21 Юли 2021 14:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отслабване за 1 седмица - мисия възможна

/КРОСС/ Летните отпуски започнаха и кога, ако не сега трябва в рамките на седмица да влезем във форма. Може би се чудете, възможно ли в такива кратки срокове да се промени теглото. Да, напълно е възможно.

Разбира се, очакванията трябва да са реалистични и да не са за сметка на здравето. Затова най-добре е да не се подлагаме на драстични диети, а да приложите други ефикасни методи.

Детокс и хранене

Детоксът в съчетание с гимнастика са добър вариант за седемдневна промяна. От една страна няма редуциране на телесното тегло, без увеличаване на двигателната активност. От друга - всяко пречистване на организма е начин за "рестарт" на системата. Детоксът не винаги означава глад.

Понякога с подходящите храни и напитки се постигат много по-добри резултати, отколкото при драстичното лишаване на тялото от полезни вещества.

Много и разнообразни са начините за детоксикация на организма, но основното правило е процесът да е здравословен. Тогава ефектът ще е положителен и ще доведе до изхвърляне както на всички вредни токсини, така и на излишните килограми.

Напълно е реалистично да се отслабва, докато се храним редовно. Дори диетолозите препоръчват по-чест прием на храна, но в по-ограничени количества и съобразена с природосъобразния начин на живот, отколкото нищо.

В рамките на една седмица е препоръчително да разтоварите тялото като заложите на повечето плодове и зеленчуци. А и лятото е най-подходящо да изхвърли от менюто тежките храни. В жегите може да започнете деня си с освежаващ и достатъчно зареждащ със сили фреш или смути.

Най-ефективни за подобряване на метаболизма са зелените смутита, в които може да прибавите към свежите зеленчуци с по-ниски стойности на калориите като краставица, спанак, зеле и др., малко ядки, подправки като мента, например.

Един детокс обяд може да се състои от зеленчукова супа или сварено пилешко месо със зеленчукова салата, овкусена със зехтин. Вечерята също може да е лека - кисело мляко плюс ядки или зеленчуци на скара.

Задължително условие при всяка телесна трансформация е доброто хидратиране на организма. А през лятото тялото още повече се нуждае от течности. Проблемът е, че често различните напитки масово се приемат за заместител на водатата. Ето тук е най-голямата грешка, защото под правилна хидратация се разбира прием на чешмяна, филтрирана, трапезна или минерална вода.

Добрият метаболизъм може да бъде ускорен с билкови отвари. Чаят има лечебен и възстановителен ефект върху организма. По време на отслабване той е добър избор за пречистване и коригиране на телесната маса.

На пазара има разнообразие от детокс чайове или такива с отслабващ ефект. Още по-добре е да приложите познати нашенски билки и растения като лайка, глухарче, мащерка, розови листа, къпини и др., които да комбинирате с прясно изцеден лимонов сок и настърган джинджифил.

Повишена физическа активност

За да се сбогуваме с някой и друг килограм за толкова кратко време, няма как да минете без упражнения, повече движение на открито и един строен седмичен режим в залата или вкъщи. Навън най-добре включете велосипеда като основно средство за транспорт. Заложете на плуване и бягане.

В затворените помещения си наложете седемдневна серия от упражнения, които да редуват раздвижващи и силови тренировки. По този начин ще натоварите равномерно всички мускулни групи. С по-голямо внимание може да са допълнителните натоварвания към определени проблемни области по тялото.

Най-често това са мастните натрупвания в бедрата и в около талията. Затова задължително няколко минути от серията трябва да са с упражнения, които са повлияват точно тези зони.

Отслабване със СПА

В рамките на заветната седмица включете и спа процедурите. Така тялото ше успее да се освободи напълно от натрупаните токсини и да се възстанови след активната гимнастика. Сауната и парната баня са подходящи при отслабване.

Помагат също масажите, за да се засили кръвообращението в проблемните зони. Няма по-добро решение за балансираното оформяне на тялото от басейна. Ако имате възможност всеки ден плувайте поне за час и ефектът ще е видим.

Индивидуална програма за бързо отслабване без диети , съобразена с вашия организъм, ще ви предложи програмата Лъки Фит, която се предлага в клиниките Аюрведа клиник Банско и София .