ГЕРБ вика Бойко Рашков в НС заради твърденията му за незаконни подслушвания
Секция: ПОЛИТИКА
21 Юли 2021 15:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 ГЕРБ вика Бойко Рашков в НС заради твърденията му за незаконни подслушвания

/КРОСС/ Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков да се яви в Народното събрание, за да бъде изслушан по повод направените от него публични твърдения за незаконни подслушвания на политици и граждани. Това предлага парламентарната група на Коалиция ГЕРБ-СДС.Искането вече е внесено в деловодството на Народното събрание и трябва да бъде разгледано най-късно до края на следващата седмица.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че не е имало незаконно подслушване на политици и поради липса на доказателства за извършено престъпление досъдебното производство е прекратено.

Преди днешното заседание на Народното събрание вътрешният министър Бойко Рашков каза пред журналисти, че разполага с "коренно различна" от прокуратурата информация относно подслушванията на политици.

"Прокуратурата проверява себе си. Този факт говори достатъчно красноречиво каква проверка е извършила прокуратурата. Аз разполагам с коренно различна информация, която ще предоставя на парламента, след като се сформира съответната парламентарна комисия. Тогава ще станат известни неща, които прокуратурата не иска и не желае да оповести, защото според моето дълбоко убеждение, тя е предприела действия в услуга на предишните управляващи", обясни той.