Илиана Раева: Ще бъде тежка олимпиада
Секция: СПОРТ
21 Юли 2021 16:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Илиана Раева: Ще бъде тежка олимпиада

/КРОСС/ "Тръгваме с добро настроение. Мисля, че много труд вложихме, много усърдие, направихме много силни и конкурентни съчетания. Имахме много сполучлив сезон до този момент, до заминаването на олимпийските игри, спечелихме доста медали и единственото, което е необходимо е там да съумеем да запазим спокойствието на момичетата, комцентрацията им и вярата им, че могат. Това ще бъде основното и най-важното, и разбира се, да сме здрави всички, което е на първо място. Надявам се живи и здрави да пристигнем, да сме щастливи и живи и здрави да се върнем. Ще бъде тежка олимпиада, конкуренцията е много голяма и при индивидуалното и при ансамбъла. Имаме много конкурентни съчетания, направихме много силни състезания, трябва ни вяра и спокойствие", каза това заяви президентът на БФХГ Илиана Раева преди заминавоането на националния ни отбор по художествена гимнастика - индивидуално и ансамбъл за японския град Мураяма. Там гимнастичките ни ще проведат подготвителен лагер преди участието си на олимпийските игри в Токио.

"Отиваме в Мураяма, имаме договор с този град. Това ще бъде последният ни лагер по този договор преди олимпийските игри. Там ще направим тренировъчен лагер в пълна изолация, след което на 1 август ще отидем в олимпийското село. Спортистите не обичаме да говорим за очаквания и медали, когато отиваме на сериозен старт. Да, при всички случаи момичетата осъзнават, че отговорността е голяма. Надявам се да съумеем да им помогнем да се чувстват много спокойни, много уверени и да вярват в силите и възможностите си", добави президентът на БФХГ.

Състезанията без фенове имат добра и лоша страна. Лошата - една голяма зала празна и хубавата страна - когато няма тази силна емоция и адреналин може пък те да са малко по-спокойни. Разбира се, щеше да бъде съвсем друга олимпиада с фенове, още повече, че ние имаме огромен фен клуб в Мураяма от над 250 човека, които имаха билети за състезанието. Но за съжаление за всички участници ще бъде така. Този олимпийски дух малко ще липсва", каза още Раева.

И в индивидуалното и в ансамбъла има промени в съчетанията с цел усложняване. Последните два дни грациите имаха контролни тренировки преди заминаването.

"На някои от контролните бяха добре, на други не толкова добре. И умората и вълнението предстартово и всичко преди заминаването си оказаха своето влияние, но момичетата са в добра форма и смятам, че трябва да вярват и да бъдат спокойни. Има много промени в съчетанията, трудността е много повишена, отново ги усложнихме каквато в практиката в нашия спорт. За огромно съжаление, след всяко състезание отборите да увеличават трудността, направихме го и ние, треньорите бяха категорични, независимо от това тренировките вървяха много добре и да вярваме, че ще Ви зарадваме", коментира Илиана Раева.