Две нови предавания за Олимпийски игри Токио 2020 по БНТ
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Юли 2021 16:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Две нови предавания за Олимпийски игри Токио 2020 по БНТ

Олимпийските герои на България гостуват във форматите

/КРОСС/ Две нови продукции тръгват в ефира на Българската национална телевизия, посветени на Олимпийските игри Токио 2020. На 23 юли /петък/ стартира предаването „Линия „Токио 2020", а на 24 юли /събота/ започва вечерното студио „Днес на Игрите". Форматите ще проследят най-интересното от големия спортен форум.

Тереза Мутафчиева ще е водещ на предаването „Линия „Токио 2020", което започва всеки делничен ден в 12:30 часа, веднага след обедната емисия „По света и у нас". Зрителите ще научават първите новини от олимпийския ден, любопитни истории за спортистите и най-интересните моменти от представянето им. С интервюта и репортажи от мястото на събитието ще се включват и специалните пратеници на БНТ в Япония. В първия ден на игрите, на 23 юли /петък/ „Линия „Токио 2020" ще започне в 13:30 часа, преди церемонията по откриването и ще продължи веднага след нея от 17:30 ч. В студиото ще гостуват Таня Богомилова, единствената българска олимпийска шампионка по плуване; гимнастичката Любомира Казанова - бронзов медалист на предходните Олимпийски игри в Рио и баща й - Милко Казанов, който печели олимпийски медал по кану-каяк 20 години по-рано.

Всяка делнична вечер от 21:00 ч. Цветелина Абрашева и Радослав Янков ще посрещат зрителите в обзорното студио, посветено на Токио 2020 - „Днес на Игрите". Журналистката на БНТ и бивша състезателка по фигурно пързаляне и сноубордистът имат участие на Олимпийски игри и познават в детайли най-големия спортен форум в света. Гости в първото предаване на „Днес на Игрите", което ще се излъчи тази събота, на 24 юли 2021 г., ще са Румяна Нейкова - засега последен олимпийски шампион на България; Тереза Маринова - олимпийската шампионка на троен скок и Йордан Йовчев носител на четири олимпийски медала.

Олимпийските игри Токио 2020 ще бъдат открити с красива церемония в петък, 23 юли. Домакините ще покажат на света елементи от японската култура и история. Събитието може да гледате на живо в 14:00 ч. по БНТ 1 и БНТ 3, то ще бъде коментирано от Цветелина Абрашева и Стефан Георгиев.

Обществената телевизия ще излъчи 250 часа съдържание от Олимпийските игри Токио 2020 в каналите на БНТ. Предаванията на живо започват в ранните сутрешни часове в 3:00 ч. като по БНТ 1 ще продължават до около 6:30 ч. В преки излъчвания или на запис с най-интересните моменти от състезанията, олимпийския ден ще се излъчва по БНТ 3 до 18:00 часа. БНТ 1 ще посвети следобедната си програма на преки предавания от Япония от 13:00 до 18:00 ч. Акцент ще са участията на българските спортисти, попаднали в международния тв сигнал, който БНТ получава.

Три телевизионни екипа на БНТ ще подготвят репортажи за най-любопитните моменти от Япония. Репортерите Калин Гугов, Илия Илиев и Росен Станчев и операторите Николай Балкански, Владимир Богдански и Станислав Златев ще заснемат първите реакции на българските спортисти след олимпийското им участие.

Гледайте Олимпийски игри Токио 2020 по БНТ 1 и БНТ 3, bnt.bg и спортната секция на мобилното приложение BNT NEWS от 23 юли до 8 август 2021 г.