Гранични полицаи задържаха автомобили, превозващи незаконни мигранти
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Юли 2021 17:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гранични полицаи задържаха автомобили, превозващи незаконни мигранти

Арестувани са трима водачи на превозни средства

/КРОСС/ На 20.07.2021 г. при специализирана полицейска операция служители на ГПУ - Царево спрели за проверка близо до Китен автомобил „Фолксваген Транспортер" с неистински регистрационни табели и лого на банкова институция, управляван от български гражданин. При последвалата инспекция в товарния отсек на превозното средство граничните полицаи установили 22 незаконни мигранти без документи за самоличност - 13 мъже, осем жени и дете, по техни данни граждани на Сирия и Ирак.

Установено е, че микробусът е собственост на частно лице, а неистинските табели дублират реално съществуващи - собственост на банковата институция, която няма никакво участие в случая.

Водачът и шофьор на лек автомобил, засечен в близост до микробуса, са задържани в ГПУ - Царево. Образувано е досъдебно производство по чл. 281 от НК за каналджийство. На двамата мъже е постановена мярка за неотклонение „задържане под стража" за срок до 72 часа с прокурорско разпореждане, те ще бъдат приведени в следствения арест в Бургас.

Незаконните мигранти ще бъдат настанени в СДНВЧ - Любимец. Работата по случая продължава.

Същия ден гранични полицаи ГПУ - Ивайловград спрели за проверка в района на село Планинец товарен автомобил „Форд Транзит", шофиран от 24-годишен мъж от Софийска област. В каросерията на камиона са установени 24 незаконни мигранти (20 пълнолетни и четирима непълнолетни), без документи за самоличност, по техни данни афганистански граждани. Уведомена е районната прокуратура. Шофьорът и чуждите граждани са задържани, образувани са бързи производства.