Как розови божури смениха синята тропикана на най-високата трибуна в България
Секция: Интервюта
21 Юли 2021 17:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как розови божури смениха синята тропикана на най-високата трибуна в България

/КРОСС/ Задължителният протоколен стил май завинаги отива в кошчето, имаме предвид и неподходящия Шанел у Ива Митева

Задължителният протоколен дрескод на председателя на Народното събрание на Република България очевидно завинаги ще е изместен от безвкусна цветна палитра, подходяща по-скоро за разходка край морския бряг или лятна градина на село. За дамите, които ръководят най-високата трибуна в страната ни, явно символ на стил и подходящо облекло са шарените тоалети, а не класическите изчистени кройки и делово излъчване.

Днес най-възрастният народен представител Мика Зайкова от „Има такъв народ" ръководеше тържественото заседание по встъпване на 46-ото Народно събрание пременена с бяло сако, от което закачливо ни намигваха розови божури. Така Зайкова никак не успя да постигне успех в желанието си да се разграничи от предишния председател на парламента Цвета Караянчева, която също радваше окото със своята шарена синьо-бяла тропикана по време на откриването на новата сграда на Народното събрание в Партийния дом.

 

Явно модните експерти, чиито съвети ползват дамите от Народното събрание, искат да пречупят задължаващата среда на парламента и да я направят малко по-шарена. Но дали по този начин не превръщат ръководителите на трибуната, от която се коват законите на страната ни, в несериозни и пъстроцветни участници в шоу програма, вместо да им придадат достолепие, което отговаря на високия им пост?

 

 

Ива Митева в скъпия Шанел на старта на 45-ото Народно събрание на Република България през април 2021 г.

В букета не прави изключение и дългогодишният директор на Дирекция „Законодателна дейност и право на ЕС" в парламента Ива Митева, която дори допреди влизането си в политиката бе експертът, съветвал Парламентарната правна комисия при писането на законопроекти. На откриването на 45-ото Народно събрание, когато тя за първи път бе избрана за председател, Митева се появи тапицирана в скъпа и богато гарнирана дамаска Шанел.

Ако сравним, например, стила на дамата, която е на съпоставим пост в САЩ - председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, с този на нашите маргаритки, гюлове, божури и цъфнали градини в Народното събрание, със сигурност няма да дадем Оскар за стил на нашите народни представителки.

 

Изчистените линии и минималистичен дизайн на тоалетите на Нанси Пелоси излъчват достолепие и безкомпромисност

Стоманеният критик на 45-ия президент на САЩ Доналд Тръмп - Нанси Пелоси, дори с облеклото си всява респект в опонентите. Изчистените линии и минималистичен дизайн на тоалетите й излъчват достолепие и безкомпромисност. Така че, скъпи дами от българския парламент, вземете пример и ако искате да изглеждате сериозно, авторитетно и цялото Народно събрание да трепери под високите ви токчета, оставете шукаритетните тоалети и букетите на закачалката вкъщи...

Автор: Радостина Георгиева

 

Ива Митева при избора й за Председател на 46-тото НС - 21 юли 2021 г.