Арестуваха руски полицейски шеф, построил малък Версай с подкупи (СНИМКИ)
Секция: Русия
22 Юли 2021 08:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арестуваха руски полицейски шеф, построил малък Версай с подкупи (СНИМКИ)

/КРОСС/ Началникът на Държавната инспекция за сигурност на пътното движение в Ставрополския край в Русия полковник Алексей Сафонов и 35 от неговите подчинени са били задържани при спецоперация на руското МВР и Гвардията, съобщиха от Главното управление "Вътрешна сигурност" в МВР на Русия.

По думите на депутата от Държавната дума Александър Хинштейн, който е член на работната група в Комитета по сигурност и противодействие на корупцията, акцията е осъществена на 20 юли и на практика е задържано цялото ръководство на инспекцията в Ставропол.

Разбитата организирана престъпна група е получавала подкупи и ще отговаря за злоупотреба с власт. Според разследващите групата е действала от 2017 година, като само за осигуряване на безпроблемното преминаване на камиони със зърно през Ставрополския край, Сафонов и подчинените му са получили подкупи в размер на около 20 милиона рубли.

Извършват се обиски в кабинетите и домовете на задържаните, а Александър Хинштейн публикува снимки от дома на полковник Сафонов, който наподобява малък Версай. Началникът на инспекцията в Ставропол дори е поставил златна тоалетна и мивка в банята си.

Ето как изглежда къщата на един "скромен" полицейски началник: