ДПС декларира пред президента готовност да подкрепи правителство
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Юли 2021 15:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ДПС декларира пред президента готовност да подкрепи правителство

/КРОСС/ От ДПС декларираха и пред президента Радев готовност да подкрепят правителство на промяната. Условето им обаче остава същото - пред тях да бъде представена ясна програма за управление.

Ръководството на парламентарната група, начело с председателя Мустафа Карадайъ, се среща днес с президента на консултация за съставянето на редовем кабинет. От ДПС не скриха оптимизма си, основан на това, че в Народното събрание "има основа за диалог".

Държавният глава разговаря с политическите сили в опит да помогне при преговорите помежду преди да връчи мандата на партията с най-добър резултат от изборите - "Има такъв народ".

През приемната зала на Радев вече преминаха представителите на ИТН, БСП и ДБ. Втората по численост парламентарна група "ГЕРБ-СДС" обаче изненадващо отказа да участва в консултациите.

Томислав Дончев обяви, че за партията на Бойко Борисов е чест да са разграничени "от това, което се случва", а Десислава Атанасова подчерта, че диалогът отдавна е нарушен.

В същото време от "Има такъв народ" включиха ДПС в списъка с парламентарни групи, с които ще бъдат проведени консултации. От партията на Слави Трифонов отказват категорично да разговарят единствено с представителите на коалицията "ГЕРБ-СДС".