Приключи издирването на останки под рухналата сграда във Флорида
Секция: СВЯТ
24 Юли 2021 13:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Приключи издирването на останки под рухналата сграда във Флорида

/КРОСС/ Пожарната и спасителна служба на окръг Маями-Дейд, американския щат Флорида, обяви в петък край на издирването на човешки останки в развалините на сградата, която се срути на 24 юни и причини смъртта на най-малко 97 души, съобщи "Ройтерс".

Властите заявиха, че все още се смята, че един човек е в неизвестност. Няма открити живи хора под развалините. Полицейското управление в Маями-Дейд ще продължи да събира останки и лични вещи, се казва в изявлението.

"На този етап става все по-трудно да се идентифицират жертвите и ние разчитаме много на работата на медицинските експерти и техническите възможносто", каза кметът на Маями-Дейд Даниела Левин Кава в изявление. Тя приветства членовете на спасителните екипи като "истински супергерои".

Изследователите все още не са установили какво е причинило частичното срутване на сградата, която 10 дни след трагедията бе доразрушена контролирано.

Крайбрежната сграда е построена през 1981 г. На пазара на недвижими имоти имаше предлагане на няколко апартамента с две спални, на цените от 600 000 до 700 000 долара.

Районът е с комбинация от нови и стари апартаменти, къщи, кооперации и хотели, с ресторанти и магазини, обслужващи жители и туристи. Той контрастира със суматохата и блясъка на близкия Саут Бийч с усещането за по-спокоен квартал.

Лошото време, предизвикано от урагана "Елза" допълнително възпрепятства усилията на спасителите.