Хиляди австралийци протестират срещу поредния локдаун в двата най-големи града
Секция: СВЯТ
24 Юли 2021 15:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хиляди австралийци протестират срещу поредния локдаун в двата най-големи града

/КРОСС/ Хиляди хора протестираха днес срещу карантинните мерки, наложени в двата най-големи града на Австралия, предаде Франс прес.

В Сидни избухнаха сблъсъци между конни полицаи и демонстранти, които замеряха служителите на реда със саксии с цветя и бутилки. На жителите на града бе наредено да не напускат домовете си в продължение на един месец, освен в краен случай, за да бъде ограничено разпространението на ковид. Хеликоптери прелитаха над улиците на Сидни, 5-милионен град, който се бори да сдържи изострянето на епидемичната ситуация, дължащо се на варианта Делта на коронавируса. Протестиращите в Сидни бяха около 3500, а полицията арестува 57 души, съобщи Ройтерс.

В Мелбърн хиляди хора се събраха пред парламента на щата Виктория. Демонстрантите, които не носеха маски, нарушиха забраните за събиране на хора на обществени места. Те издигнаха плакати с надписи "Събуди се, Австралия".

Австралия регистрира днес 176 нови случая на коронавирус, като отчита трети пореден дневен рекорд на инфекциите. Почти всички те са установени в щата Нов Южен Уелс, където е Сидни.