Славия обърна Левски на "Герена"
Секция: СПОРТ
24 Юли 2021 23:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Славия обърна Левски на "Герена"

/КРОСС/ Славия направи пълен обрат и победи Левски с 2:1 като гост на старта на новия сезон в българската футболна efbet Лига.

Мачът бе много динамичен през първите 45 минути и започна с опасности пред двете врати, като Славия направи първото положение за гол. Ертан Томбак центрира от дясното крило към непокрития в наказателното поле Питър Макрилос. Той стреля моментално, но топката се отби от страничната греда
Левски отговори с гол в 17-ата минута. Борислав Цонев дриблира отляво и шутира в тялото на защитник на Славия, а топката се търкулна към далечната греда и Марин Петков я изпрати във вратата на Светослав Вуцов. "Белите" обаче отговориха мигновено и пет минути по-късно Емил Виячки изравни след центриране на Макрилос.

Левски и Славия продължиха оспорваното надиграване и "сините" бяха тези, които получиха следващия удар. Той обаче не бе нанесен от гостите, а от контузия на капитана Радослав Цонев, който бе заменен от Мартин Петков в 42-та минута.

Второто полувреме започна с най-чистото положение в мача и то бе за Славия. Патрик-Габриел Галчев не успя да изчисти топката след центриране и тя попадна на главата на Георги Вълчев, който стреля от около 2-3 метра, но уцели застаналия на голлинията Симеон Славчев.
Славия се възползва от следващото си положение в 68-та минута и поведе в резултата. Макрилос изведе Калоян Кръстев зад гърба на защитата на Левски и нападателят на "белите", който се появи в игра 12 минути по-рано, преодоля Пламен Андреев очи в очи.

След втория гол за Славия темпото спадна значително, а Левски създаде положение едва в началото на добавеното време. Здравко Димитров се озова на добра позиция пред наказателното поле, но не успя да уцели вратата.