Кънчо Стойчев: В голяма степен е ясно, че правителство ще има
Секция: ПОЛИТИКА
26 Юли 2021 08:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кънчо Стойчев: В голяма степен е ясно, че правителство ще има

/КРОСС/ В предаването „Тази сутрин" по бТВ Кънчо Стойчев каза, че не вижда някаква диаметрална противоположност в новия парламент. „Три неща са важни - първо, предишният модел на управление е отстранен вече два пъти. Второто, което е ясно, че с правителство с голяма степен на вероятност ще има. Трето - няма нищо лошо в това да имаме ,управление, което да бъде в най-висша степен да бъде контролирано от парламента".

Изчегъртването не може да бъде в основата на едно управление, трябва нви една позитивна програма, категоричен е Стойчев. „Освен законодателството, в основата е икономиката за мен. И ако искаме да живеем по-добре, това трябва да стане чрез икономиката".

В същото предаване Нидал Алгафари, каза е партиите в парламента ще научат един много древен урок - никога не казвай никога.

Сега трябва да намерят нещата, които ги обединяват, а не които ги разединяват, смята Алгафари. „Всички заявяват, че не искат министри, но основното управление не е само от министри - има заместник-министър, има областни управители и т.н. Когато получат подкрепата независимо от коя партия, винаги ще остане едно горчиво в устата - защото, да, не искат министерски постове, но този или онзи може да го е посочил Доган или Нинова и винаги ще има едно съмнение".

Според Росен Стоянов не сме свидетели за първи път на подобна промяна в публичното пространство, когато казваш първо едно, а след това идва логиката и прагматизмът. „Ясно е едно - разприказваха се, раздвижиха се и започнаха поредиците от консултации, т..е. асистемното става системно".

Планът за възстановяване, президентските избори и бюджетът за следващата година - Всички партии се обединяват около тях и те са изнесени на преден план. „Аз съм скептичен, когато стане въпрос за тези динамични времена, смята Стоянов. Предстои да видим кой, а не само какви ще бъдат политиките".