Ролята на обществените медии в Европа в МеГра
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Юли 2021 12:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ролята на обществените медии в Европа в МеГра

Каква е ролята на обществените медии за развитието на медийната среда в Европа в последният пети епизод от втория сезон на подкаста за медийна грамотност на БНТ
 
​/КРОСС/ В последния пети епизод от втори сезон на подкаста за медийна грамотност на БНТ „МеГра“, журналистите от нюзрума с най-високо обществено доверие разговарят за ролята на обществените медии за развитието на медийната среда в Европа. Водещата на „По света и у нас“ Аделина Радева, водещата на „Денят започва“ Христина Христова и репортерите Татяна Йорданова и Милена Кирова анализират ролята на обществените медии и твърде много ли навлязоха обикновените хора в правенето на новини и публицистика.

От епизода ще научите повече за методологията на финансиране на BBC, дали източниците на информация са скъсали връзката с потребителите, от една страна на барикадата ли са медиите и публиката. Панелистите във втория сезон на МеГра разсъждават върху темата медиите или публиките са по-полярализирани, сериозни ли са тези процеси и защо се случват.