Общо 10 843 ваксини срещу COVID-19 са поставени в мобилните имунизационни пунктове
Секция: Здраве
26 Юли 2021 13:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Общо 10 843 ваксини срещу COVID-19 са поставени в мобилните имунизационни пунктове

/КРОСС/ Общо 10 843 ваксини срещу COVID-19 са поставени в мобилните имунизационни пунктове в София през изминалите 9 уикенда. С цел увеличаване на броя ваксинираните на територията на Столична общита започна кампанията, организирана по инициатива на кмета София Йорданка Фандъкова от общината и СРЗИ. Тя бе открита на 29 май т.г. с изнесени мобилни кабинети с цел хората да могат в удобно време да поставят своята ваксина.

С логистичната помощ на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и дирекция "Здравеопазване", медицински екипи от общинските многопрофилни болници и ДКЦ-та ваксинират желаещите граждани с предпочитаната от тях ваксина.

През изминалата събота и неделя общо 1290 души се имунизират в мобилните пунктове в търговските центрове - в The Mall, "България мол", "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг мол", както и в Културния дом в кв. "Дружба" и в Народно читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев".

През работните дни на седмицата ваксинации се извършват в общинските ДКЦ-та. От 17 май т.г. до момента там са поставени над 11 302 ваксини срещу COVID-19 от всички разрешени от ЕС видове.

Близо 100 души от две фирми се възползваха от инициативата на Столична община за поставяне на ваксини на място на желаещите служители от фирми и предприятия. Екипи от общинските ДКЦ-та посещават на място фирмите и ваксинират хората срещу COVID-19.

Заявили да ползват предложената от Столична побщина услуга са също и фирми от бизнес парк в София.

На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.