Във Филип Морис България изграждаме лидерите на бъдещето
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Юли 2021 09:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Във Филип Морис България изграждаме лидерите на бъдещето

/КРОСС/ Това лято Филип Морис България ще даде възможност на 15 млади българи да придобият реален професионален опит в тримесечен платен стаж от юли до септември. Мултинационалната компания, която преминава през мащабна трансформация, изпълнявайки своята визия за бъдеще без дим, тази година навършва 15 години в България и ще отпразнува годишнината си, осигурявайки възможност на за старт в кариерата на 15 български студенти.

Компанията вече има опит с предишни стажантски програми, благодарение на които завършващи студенти не само са стартирали кариерата си в офиса в София, но и са продължили вече като пълноценна част от екипа в България.

Поли Нинова, ръководител търговски отдел във Филип Морис България:

"Във Филип Морис България имаме амбицията да изградим лидерите на бъдещето"

Снимка: Филип Морис

Как подобни програми според вас помагат на бизнеса в България?

Бизнесът в България има нужда от млади, амбициозни и умеещи хора, така че няма как тези програми да не са полезни както за бизнеса, така и за участниците в програмата. Чрез тези програми ние откриваме и развиваме лидерски качества в нашите служители, които са ментори на младите стажанти. Това е изключително важно за нас, защото във Филип Морис България ние имаме амбицията да изградим лидерите на бъдещето.

Ако опитате за миг да влезете в кожата на млад човек, на когото тепърва му предстои да направи първите си стъпки в професионална среда, какво е нещото, което най-много би ви впечатлило във Филип Морис България?

Мисля, че динамиката, съвременната визия, която всеки от служителите на компанията внася в своята функция и желанието нещата да се случват. Лоялност, висока мотивация и лична амбиция и желание за успех, т.нар."драйв" - това сме ние, служителите на Филип Морис България.

Какво си спомняте за началото на собствената си кариера - какви бяха трудностите и страховете ви, и как ги преодоляхте? Кой ви помогна в този процес?

Моята кариера започна много рано и още не бях достатъчно зряла, за да изпитвам страх. Младите хора са много адаптивни, открити и с добри комуникационни умения - това е ключът към успеха за мен. Можеш ли да общуваш добре, то ти си вече на 90% успешен. Затова съм уверена, че те идват готови за това, което им предстои. За да са по-спокойни, е важно да има ясна програма за навлизане и обучение, реални проекти, в които да участват активно и да придобиват опит и знания и яснота за очаквания резултат. Менторът - човекът, към когото да се обръщат при нужда, също е много важна част от плавното преминаване през новостите и непознатите неща. А всичко това е осигурено при нас на отлично ниво.

Какво бихте казали на по-младата си версия от позицията на човек с дълга и успешна кариера днес?

Работата е важна част от живота - правете я с удоволствие и усмивка на уста. Ако това не е факт - просто я сменете.

На 15 млади души им предстои да влязат в бизнес, който преминава през сериозна трансформация - какви са качествата, които са им необходими, за да се справят с това предизвикателство?

Желание, позитивно отношение, добри комуникационни способности, умения за активно слушане с разбиране - това е. Другото от нас. Очакваме ви!

Материалът се публикува с подкрепата на Филип Морис България.