Промени в разписанието на влакове заради ремонт на гара Синдел
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Юли 2021 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Промени в разписанието на влакове заради ремонт на гара Синдел

/КРОСС/ Заради ремонта, който се извършва на гара Синдел от 27 юли до 6 август, предстоят промени в организацията на влакове за определени часови интервали, като за нощните влакове няма да бъдат въвеждани ограничения. Ситуацията с ремонтните дейности ще наложи да бъде използван и автобусен транспорт, който ще бъде осигурен от държавните железници и няма да се налага пътниците да закупуват други билети.

Промените в движението на влаковете ще бъдат разделени в два периода - от 27 до 31 юли ще бъде променена организацията на движение на три бързи и два пътнически влака между Варна, Провадия и гара Юнак - Варна.

Пътниците от тези влакове ще се превозват с автобуси в част от разстоянието между посочените гари.

Вторият период от променената организация на влакове е от 1 до 6 август и той ще засегне движението на два бързи и три пътнически влака и отново ще има извършване на превози с автобуси на част от разстоянието, обяснява инж. Ивайло Георгиев, ръководител отдел „Организация на превозите" в БДЖ Пътнически превози:

„Пътниците, които пътуват по направление Варна, на гара Провадия от направление Плевен към гара Варна ще направят прекачване от влаковата композиция на автобуси. С автобусите ще пристигнат до крайната си дестинация Варна. По обратно направление автобусите ще тръгват от гара Варна до гара Провадия и от там пътниците ще направят трансфер на влакова композиция. Превозът с автобуси не предполага допълнително заплащане от страна на пътниците. Те пътуват с влаковите документи за превоз".

От БДЖ казаха още, че следят ситуацията с броя на превозваните пътници, за да не се стига до ситуация, пътуващите от влаковете да са повече, отколкото може да превозва един автобус:

„Ако се появят в последният момент повече пътници, нашият персонал във влаковете сигнализира на оперативните служители и фирмата изпълнител, която извършва тези превози има готовност за осигуряване на допълнителен брой автобуси според нуждите".

За нощните влакове в посочените дни не се предвижда да има промени.

„Ние отчитаме факта, че пътуващите предпочитат предимно нощните влакове и затова те няма да имат корекции по маршрута".

За „Хоризонт" инж. Ивайло Георгиев каза, още че е добре пътниците от рано да проверят за разписанието и промените на влаковете. Подробна информация е поместена на сайта на компанията и в електронното разписание на БДЖ. Там са описани часовете на тръгване и пристигане. Има информация и за прикачването на автобусите.