"Фейсбук" ще работи върху създаването на виртуална вселена
Секция: Технологии
27 Юли 2021 10:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Фейсбук" ще работи върху създаването на виртуална вселена

/КРОСС/ "Фейсбук" създава продуктов екип, който да работи върху „метаверс" (metaverse), дигитален свят, в който хората могат да се движат между различни устройства и да общуват във виртуална среда, заяви изпълнителният директор Марк Зукърбърг.
Вицепрезидентът за разширена и виртуална реалност на "Фейсбук" (Facebook Inc.) Андрю Босуърт също посочи, че компанията ще установи производствен екип за създаването на "метаверс", концепция, която ще предложи дигитални светове, които повече хора да могат да обитават наведнъж.

"Днес дъщерните дружества на компанията Portal и Oculus могат да ви телепортират в стая с друг човек, независимо от физическото разстояние, или към нови виртуални светове и преживявания", написа Босуърт.

"Но за да постигнем пълната си визия за "Метаверс", ние също така трябва да изградим съединителната тъкан между тези пространства - за да можете да премахнете физическите ограничения и да се движите между тях със същата лекота, както при преместване от една стая в дома си в следващата", допълни той.

По-рано този месец беше съобщено, че Facebook ще представи услугата си за игри в облак на устройствата на Apple Inc. чрез уеб приложение.