Делото срещу ЛиЛана отново не тръгна, тя се отказа от адвокат Хаджигенов
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Юли 2021 12:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Делото срещу ЛиЛана отново не тръгна, тя се отказа от адвокат Хаджигенов

/КРОСС/ Делото за незаконно усвояване на евросредства срещу певицата Лиляна Деянова - ЛиЛана, брат й и още няколко души отново не тръгна.Този път причина е промяна в защитната тактика на певицата. Пред спецсъда тя обяви, че се налага да организира нов екип адвокати, защото преди няколко дни прокуратурата косвено я свързала със списъка "Магнитски".

ЛиЛана обясни, че в последните дни трудно се свързала с досегашния си адвокат Николай Хаджигенов, защото бил зает в парламента. Затова и започнала преговори с други защитници. И понеже в летния сезон, според нея, това било трудно, тя поиска време поне от седмица-две.

Трети опит да започне процесът съдът ще направи на 21 септември, а за да не се бави делото на подсъдимата беше назначен служебен защитник.

Лилана, брат й Александър Деянов и още петима други са обвинени за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на европейски средства по програма "Иновации и конкурентноспособност".

Според прокуратурата за времето от 2016 г. до 25 април 2020 г. групата незаконно е усвоила европейски средства за над 2 млн. лева.