Кирил Петков би приел пост в редовно правителство при две условия
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Юли 2021 14:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Кирил Петков би приел пост в редовно правителство при две условия

Служебният икономически министър каза, че съм момента няма покана за министерски пост

/КРОСС/ Независимост и екипност са двете условия, при които служебният министър на икономиката би приел да остане на поста в следващ кабинет. Това коментира пред журналисти Кирил Петков, след като връчи три сертификата клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на "Тракия глас България" ЕАД, "Готмар" ЕООД и "Теклас- България" ЕАД.Петков допълни, че финансовото и икономическото министерство трябва да са в комплект. По думите му, за да е ефективно едно управление, отборната работа с Министерството на финансите е от ключово значение за развитието на икономиката.

"Според мен ние имаме готов екип, който би влязъл, ако му се даде тази възможност, но това е само хипотетично, никой не е говорил с нас. Радваме се, че постигаме резултати и има реален напредък. Имаме енергия за работа. Първо обаче някой трябва да те покани, после да ти даде свободата и на трето място - да имаш възможност да работиш в екип. Икономиката без финансите няма как да се случи", категоричен е Петков.

"Нека да видим кой ще е финансовият министър. Към момента не са ме поканили. Винаги сме искали да помогнем на България. Този заряд го имаме. Важното е да ни се даде поле за действие, независимост и екипност. Не е много лесно да се работи с нас. Не може да се вдигне телефона и да ни се казва какво да правим. За нас беше важно да спрем кражбите и изтичането на пари. Това беше и първата стъпка, която предприехме. Така и в България ще има пари. Това, е което се убедихме през последните 9 седмици, е, че има пари", подчерта Петков.