Министър Петков връчи три сертификата за инвестиции клас А на стойност над 54 млн. лв.
Секция: ИКОНОМИКА
27 Юли 2021 16:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Петков връчи три сертификата за инвестиции клас А на стойност над 54 млн. лв.

/КРОСС/ Министърът на икономиката Кирил Петков връчи три сертификата за инвестиции клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Инвестициите по тези проекти са на обща стойност над 54 млн. лв. и предвиждат разкриването на около 240 нови работни места, съобщиха от ресорното ведомство.

Сертификат за инвестиция клас А получи "Тракия Глас България" ЕАД за проекта "Цех за крайна обработка на произведената продукция", гр. Търговище, на обща стойност 27 382 000 лв. и откриване на 10 нови работни места.

По реда на Закона за насърчаване на инвестициите сертификат клас А получи и "Готмар" ЕООД, гр. Съединение, за инвестиционния проект "Увеличаване на производствения капацитет на "Готмар" ЕООД чрез придобиване на нови производствени мощности и изграждане на складове и намаляване на разходите за електроенергия чрез изграждане на фотоволтаична инсталация" на обща стойност 16 800 000 лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат разкрити 200 нови работни места.

"Теклас България" ЕАД получи сертификат клас А за инвестиционен проект "Разширение на производството и изграждане на роботизиран склад за съхранение на готова продукция", Враца, на обща стойност 10 млн. лв. и откриване на 30 работни места.

Министър Петков благодари на инвеститорите за това, че реализират и разширяват продукцията си на територията на България, като подчерта, че всички инвестиционни проекти са експортно ориентирани, което допринася в голяма степен за икономическия растеж на България. И трите проекта се реализират извън столицата и имат съществен принос за регионалното икономическо развитие.