Депутатите изслушват членове на служебния кабинет
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Юли 2021 08:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Депутатите изслушват членове на служебния кабинет

/КРОСС/ Според проектопрограмата за седмицата депутатите ще изслушат премиера Стефан Янев и още петима министри от служебния кабинет. Очаква се днес да стане ясно дали ще бъде отменена лятната ваканция на депутатите.

Днешното пленарно заседание ще започне с изслушването на вътрешния министър Бойко Рашков. ГЕРБ настояват министър Рашков да даде подробности за изнесените от него твърдения за незаконно подслушване на политици и граждани. В програмата по искане на различни парламентарни групи, е предвидено здравният министър Стойчо Кацаров да информира депутатите за мерките на ведомството при евентуална четвърта вълна на Covid-19 през есента, за ваксинационната кампания и за плановете около изграждането на национална детска болница.

Очаква се депутатите да гласуват подадената оставка на Илко Желязков като заместник-председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. На гласуване ще бъде подложено и предложението на „Има такъв народ" за отмяна на лятната ваканция на парламента.

Изслушването на премиера Стефан Янев е предвидено като точка първа за четвъртък. Той ще даде повече данни около завареното финансово и икономическо състояние на държавата.

След него ще бъдат изслушани вицепремиерът Атанас Пеканов - за корекциите в Плана за възстановяване и устойчивост, и икономическият министър Кирил Петков - за състоянието на Българската банка за развитие и нейното бъдеще.

В парламента е поканен и транспортният служебен министър Георги Тодоров, както и ръководството на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков ще бъде изслушан отново в петък по искане на ГЕРБ по темата за състоянието на миграционния натиск и нивото на нелегална миграция у нас.