Байдън обяви, че руската икономика има ядрени оръжия, нефт и нищо друго
Секция: СВЯТ
28 Юли 2021 12:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Байдън обяви, че руската икономика има ядрени оръжия, нефт и нищо друго

Президентът на САЩ смята, че колегата му в Русия има истински проблем

/КРОСС/ Руският президент "има истински проблем, той е начело на една икономика, която има ядрени оръжия и петрол и нищо друго. Според мен това го прави още по-опасен". Това каза президентът на САЩ Джо Байдън по време на посещение на ръководния център на американското национално разузнаване, цитиран от Франс прес.

"Каква е икономиката им сега? Осма от най-малките в света?", добави Байдън, цитиран от ТАСС. Президентът се поправи незабавно: "(Осма) от най-големите в света?"

"Той (Путин) знае, че наистина е в неприятно положение и това, според мен, го прави още по-опасен", каза президентът на САЩ.

Путин и Байдън разговаряха на 16 юни в Женева в първа среща лице в лице като държавни глави, а това беше и първата руско-американска среща на върха от 2018 г. В съвместно изявление двамата лидери подчертаха, че страните възнамеряват да започнат всеобхватен двустранен диалог за стратегическата стабилност, задълбочен и енергичен.

Освен това Русия и САЩ възнамеряват да започнат консултации по киберсигурността, размяната на затворници и контрола на оръжията.

Именно във връзка с киберсигурността Байдън заяви пред шефовете на американското национално разузнаване, че "ако се озовем във война, в истинска война с оръжия с друга голяма сила, това ще е заради кибератака".

Президентът изрази безпокойството си от засилването на атаките в киберпространството, включително и на атаките, при които се използва софтуер за кодирането на данни, за да може после да се иска откуп в замяна на разкодирането.