Цифровата трансформация променя бизнес пейзажа и в България
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Юли 2021 12:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цифровата трансформация променя бизнес пейзажа и в България

/КРОСС/ Още през март 2021 Европейската комисия представи визия, цели и пътища за успешна цифрова трансформация на Европа до 2030 г. или така нареченото „цифрово десетилетие на Европа“. Сред основните точки на този „цифров компас“ е и цифрова трансформация на предприятията.

Цифровата трансформация се отнася до трансформацията на бизнес операциите – това е процесът на използване на цифрови технологии за създаване на цифров бизнес модел. Обратната връзка от клиентите, разширената аналитичност, ефективността и гъвкавостта са някои от факторите, които правят дигиталната трансформация изключително важна за конкурентоспособността на бизнеса.

Подобрен клиентски опит

В ерата на пандемията опитът на клиентите е по-важен от всякога. Клиентите не само очакват бизнесите да доставят продуктите си незабавно, но и искат достъп до висококвалифицирани и винаги налични ресурси. Това изисква надеждна и задълбочена информация, която може да бъде генерирана от ERP система.

В комбинация с правилната стратегия за управление на данни, съвременните ERP решения от типа на Soft1 Series 5 предоставят впечатляващо количество данни за всички аспекти на поведението на клиентите. Колкото по-добре една компания се възползва от прозрения, предоставени от структурирани и неструктурирани данни, толкова по-подходящо, персонализирано и гъвкаво ще бъде нейното клиентско изживяване.

Разширена аналитичност

Тъй като цифровите технологии продължават да се развиват, областта на анализа бързо се променя. Например много дигитални технологии съчетават традиционното отчитане и анализ с машинно обучение. Основното предимство на разширената аналитичност е тяхната лекота на използване, в смисъл, че не е необходимо да бъдете експерт, за да ги използвате. Друго предимство е, че те могат да визуализират данни, използвайки генериране на естествен език. Това прави платформите по-достъпни за потребителите, независимо от нивото им на опит.

Подобрена ефективност

Дори ако бизнес операциите ви са идеални, пак ще искате да бъдете още по-продуктивни и ефективни. Цифровата трансформация включва автоматизация, интеграция на данни и подобрения на процесите, които надграждат бизнес операциите и позволяват по-ефективна и по-интелигентна работа. Много ERP системи са проектирани въз основа на стандартизирани най-добри практики за минимизиране на неавтоматизирани задачи и граници на грешки.

Повишена гъвкавост

Съвременният бизнес трябва да бъде гъвкав, за да се справя ефективно с предизвикателствата. Цифровата трансформация им позволява да реагират на промените и непрекъснато променящите се нужди на своите клиенти, като по този начин развиват култура на подобрение с дългосрочни ползи.

В същото време дигиталната трансформация обучава служителите и подобрява техните умения. В дългосрочен план това е бизнес инвестиция, която подготвя хората за още повече нови технологии, от които бизнесът неизбежно ще се възползва в близко бъдеще.