Mortal Kombat 11 вече е продадена над 12 милиона пъти
Секция: Технологии
28 Юли 2021 18:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Mortal Kombat 11 вече е продадена над 12 милиона пъти

Цялата серия файт-игри достигна 73 милиона продажби, а мобилната ѝ версия е свалена 138 милиона пъти

/КРОСС/ Warner Bros Games обяви официално, че последната пълна Mortal Kombat е продадена до този момент в над 12 милиона копия. Заглавието, което е под номер 11 в серията, е на пазара от април 2019 година. С него всички игри от популярната поредица вече са продадени над 73 милиона пъти. Това прави Mortal Kombat най-популярната от този тип за всички времена.

В момента актуалната игра на популярния файтър на практика е разширена версия на рекордьора по продажби и се нарича Mortal Kombat Ultimate. Играта е достъпна за конзолите на PlayStation 5, PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, персонални компютри и Stadia. С нея се затваря 30 годишен цикъл, стартиран от Midway Games.

Тогава студиото, което днес се нарича NetherRealm Studios, пуска игра, която веднага се приема добре от геймърите и се радва на огромен интерес. През целия период на съществуването ѝ са създадени огромен брой анимирани серии, пълнометражни филми и различни арт-проекти.

Заглавието навлезе и в сферата на мобилните устройства със заглавието Mortal Kombat Mobile, което пък вече има 138 милиона инсталирания за всички видове устройства.