Крум Зарков, БСП: С ИТН се съгласихме, че е нужен преглед на законодателството, за да бъде то изчистено от лобистките текстове
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Юли 2021 17:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Крум Зарков, БСП: С ИТН се съгласихме, че е нужен преглед на законодателството, за да бъде то изчистено от лобистките текстове

Констатирахме пълно съвпадение по въпросите за съдебната реформа

/КРОСС/ „По въпросите, които стоят пред съдебната реформа - от главния прокурор през специализираните съдилища, с ИТН нямаме различия по нито един от тях. Констатирахме пълно съвпадение по програмите ни. Нещо повече, предложихме и други действия, които те приеха - качествен преглед на законодателството, за да бъде то изчистено от лобистките текстове, с които обрасна през годините; търсене на лична отговорност, когато хора от изпълнителната власт са засегнали и държавата е осъдена за неспазване на правата на човека, и много други конкретни и детайлни предложения. Разговорите дори по детайли се очертаха като напълно продуктивни и мисля, че няма да имаме проблем да изготвим следващите мерки." Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Крум Зарков пред журналисти в Народното събрание, след преговори по сектор „правосъдие" с експертна група, излъчена от ИТН.
Той уточни, че от двете страни са говорили за конкретни законопроекти, а левицата е запознала ИТН и с дейността си от предходното Народно събрание. Зарков изрази удовлетворение, че те са изразили съгласие с повечето от нея.  
На въпрос за личностите в кабинета, Зарков отговори, че за такива не е говорено и добави: „Не знаем кой ще бъде следващият министър на правосъдието, но днес разбрахме, че мислим еднакво за това какво трябва да прави".