Йосиф Миладинов на финал на 100 метра бътерфлай в Токио
Секция: СПОРТ
30 Юли 2021 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Йосиф Миладинов на финал на 100 метра бътерфлай в Токио

/КРОСС/ Йосиф Миладинов направи историческо плуване в Токио и след време 51,06 сек. се класира за финала на 100 метра бътерфлай. 18-годишният българин остана втори в своята серия, като бе изпреварен единствено от унгареца Крищоф Милак с 50.37 сек.

Така за първи път след 33 години българското плуване има участие в олимпийски финал. За последно това прави смесената щафета 4 по 100 метра за жени на игрите Сеул 1988 г. На същата олимпиада Таня Богомилова става шампионка на 100 метра бруст, където Антоанета Френкева е втора, а преди това взима и бронз на 200 м бруст.

Най-добро време в полуфиналите даде американецът Кейлъб Дресъл - 49.71 сек., второто е на Милак, а третото на швейцареца Ное Понти с 50.76 сек.

"Радвам се, че успявам да представя България на такова ниво. Да, мотивира ме и се надявам утре да съм още по-добре. Винаги ми е проблем, че тръгвам бавно, но утре ще дам всичко от себе си да тръгна по-бързо. Не знам дали тези пред мен са победими. Надявам се да направя добро плуване, да се изкефя и да сме живи и здрави", каза Миладинов. Финалът в дисциплината е утре в 4.30 ч. българско време.