За четвърти път уеб проекти ще се състезават за „Сайт на годината“
Секция: Технологии
30 Юли 2021 11:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За четвърти път уеб проекти ще се състезават за „Сайт на годината“

/КРОСС/ Най-добрите български сайтове ще бъдат представени и отличени в четвъртото издание на престижния конкурс за уеб проекти „Сайт на годината“.

Надпреварата тази година ще включва обновени категории и критерии за оценяване, ще има и младежко жури – от студенти от различни специалности и университети.

За първа година ще се връчи специална награда за насърчаване на жените в уеб.

Всеки желаещ собственик или създател на уебсайтове може да се включи в надпреварата с регистрация до 30 септември 2021 г..

Наградените ще станат ясни в началото на ноември.

„В епохата на дезинформация и много важно да покажем, че в България се създават хубави сайтове с добър дизайн, с качествено съдържание“, отбеляза пред Радио София Жюстин Томс от организатора на конкурса - „Фондация за активно развитие на уеб“.

Тя обясни, че може да се кандидатства и със сайтове, правени от български екипи за чужбина. И допълни, че коронавирусната пандемия е дала стимул на бизнеса да се направят повече инвестиции за по-добро онлайн присъствие.

„Появиха се много нови сайтове, а по-старите се развита доста динамично, включително платформи на медии и държавни институции.“

Регистрация за участие може да направите тук.