АПИ: Маркировката в платното за Бургас на АМ „Тракия“ отговаря на всички изисквания
Секция: Автомобили
30 Юли 2021 13:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
АПИ: Маркировката в платното за Бургас  на АМ „Тракия“ отговаря на всички изисквания

/КРОСС/ Хоризонталната пътна маркировка в платното за Бургас в района на 194-ти километър на автомагистрала „Тракия" е проверена с три различни уреда и покрива всички нормативни изисквания. Това са резултатите от извършената съвместна проверка на маркировката от експерти на Института по пътища и мостове, която е единствената акредитирана изпитвателна лаборатория, от неправителствената организация „Европейския център за транспортни политики", и изпълнителя на хоризонталната маркировка. Проверката е направена едновременно с три различни апаратури.


При съвместните измервания е установено, че експлоатационните показатели в дясната крайна линия са със стойности надвишаващи значително минималните изисквания за начална експлоатация, съгласно нормативната уредба, и е гарантирана безопасността на движение.


През миналата седмица експерти на Института по пътища и мостове и на неправителствената организация извършиха измерване на дневната и нощната видимост на маркировката в ремонтирания участък от АМ „Тракия" при 208-ми км в дясното платно за Бургас. При измерванията на характеристиките на маркировката беше констатирано, че и дневната, и нощната видимост отговаря на изискванията за безопасна експлоатация и гарантира безопасността на движението в ремонтирания участък на АМ „Тракия" между Чирпан и Стара Загора.