БСП отбелязва 130 години на връх Бузлуджа
Секция: ПОЛИТИКА
31 Юли 2021 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП отбелязва 130 години на връх Бузлуджа

/КРОСС/ БСП ще отбележи 130-годишнината от началото на организираното социалистическо движение в България. Юбилейната годишнина ще бъде чествана на 31 юли от 10.30 ч. с поднасяне на венци и цветя, и отдаване на почит пред паметниците под връх Бузлуджа - на Хаджи Димитър, на Габровско-севлиевския партизански отряд и на Първооснователите, където традиционно ще бъде връчена наградата за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков - Майстора", съобщиха от партията.

В същия ден от 13.00 ч. в зала на културен дом "Арсенал" в град Казанлък ще се проведе конференция „130 години БСП - настояще и перспективи пред лявата идея", организрана от Национален политически институт „Димитър Благоев" към НС на БСП и Фондация „Дума".

В конференцията ще вземат участие председателят на БСП Корнелия Нинова, народни представители, политолози, социолози, историци, международници, коалиционни партньори на БСП, членове на обединенията на младежите, жените и ветераните в БСП, както и симпатизанти на лявата идея. Модератор на конференцията ще бъде Александър Симов, а за изнасяне на основни доклади са поканени проф. Искра Баева - историк, проф. Димитър Денков - ръководител на Центъра за стратегически, исторически и политологически изследвания към НПИ „Димитър Благоев" и Пламен Владимиров - политолог, член на НС на БСП.