Задължителна ваксинация за служителите на "Уолт Дисни"
Секция: СВЯТ
31 Юли 2021 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задължителна ваксинация за служителите на "Уолт Дисни"

/КРОСС/ Компанията "Уолт Дисни" обяви, че е наредила на целия си почасов персонал в САЩ да се ваксинира задължително срещу COVID-19 до края на септември.

Това разкри АП.

От "Дисни" заявиха, че нейните служители ще трябва да представят доказателство за ваксинация, преди да се върнат на работа в помещенията на компанията.

"Ваксините са най -добрият инструмент, който всички имаме, за да контролираме тази глобална пандемия и да защитим нашите служители", се казва в изявлението на фирмата.

По -рано компании като Facebook Inc. и Google на Alphabet Inc. също обявиха, че ще изискват от служителите си да се ваксинират срещу коронавирус, за да се върнат в офисите.

Компанията беше ударена тежко от коронакризата, хиляди служители загубиха работата си. През последните три месеца на 2020-та приходите са намалели наполовина в сравнение със същия период на 2019-та.

Преди пандемията увеселителните паркове на Дисни съставляваха 35 % от общата печалба на компанията, чиито други бизнеси включват производство на кино, телевизия и онлайн излъчване на съдържание.